12.09 teemapäev „Sügisannid toidulaual”

Meie tervis ja heaolu sõltuvad suurel määral toidust, mille oma toidulauale valime. Et teha paremaid valikuid, on kasulik tundma õppida väärtuslikke toidutaimi.
Teemapäeval toimuvatel ekskursioonidel botaanikaaia Meelte aias kohtume tuntud toidutaimedega nagu spargelkapsas ehk brokoli, tatar, lina, maapirn jpt. Võimalik on tundma õppida ka kaugemaid külalisi – tšiilihanemaltsa, õlisalveid, põldtutra, jakoonijuurt ja mitmeid teisi väärtuslikke toidutaimi.
Viiakse läbi ka dolmade valmistamise praktiline töötuba. Dolmad on põnev toit, mida armastatakse palavalt Vahemere maades, Balkanil, Lõuna-Kaukasuses ja mujalgi. Dolmad on täidetud viinamarjalehed. Eestis on viinamarjakasvatus üha populaarsem ja meil kõigil on võimalus kasutada viinamarjalehti väga maitsva toidu valmistamisel. Praktilises töötoas saab ise dolmasid valmistada ja kuulda põnevaid fakte nii dolmade ajaloost kui ka viinamarjalehtede eripäradest. Töötoa läbiviija on viinamarjakasvataja Nele Jaago.
Päevakava:
Päevakava:
10.00 Ekskursioon „Meelte Aia maitsed” eesti keeles. Tutvume põnevate sügisandidega Meelte Aias
12.00 Dolmade valmistamise praktiline töötuba
13.00 Ekskursioon „Meelte Aia maitsed” vene keeles. Tutvume põnevate sügisandidega Meelte Aias
15.00 Ekskursioon „Meelte Aia maitsed” eesti keeles. Tutvume põnevate sügisandidega Meelte Aias